Menu
 • Nr. 1 webshop van de Benelux

  Informatiebord.nl heeft het grootste aanbod verkeersborden, parkeerplaatsborden, tekstborden en informatieborden op maat van de Benelux.

 • Hoge klanttevredenheid

  Klanten waarderen de producten en service van Informatiebord.nl met 5 sterren en een gemiddelde score van 9+ op de onafhankelijke beoordelingsite Trustpilot.

 • Achteraf betalen is mogelijk!

  Bedrijven, scholen, overheidsinstanties en verenigingen van eigenaren kunnen kiezen voor betaling achteraf met een betalingstermijn van 14 dagen.

 • Korting bij directe betaling

  Betaal je direct met bijvoorbeeld iDeal, MisterCash, PayPal of Creditcard? Dan krijg je van ons tot wel 3,0% betalingskorting!

 • Duurzame productie

  Tot wel 15 jaar garantie op de hechting en kleurechtheid van onze zelfklevende, duurzame, hoogwaardige retro-reflecterende folie.

TrafficSupply webshops Informatiebord.nl Oplaadpaal-Kopen.nl Scheepvaartbord.nl SnelheidsdisplayKopen.nl RookvrijTerrein.nl WhatsAppBord.nl HuisnummerpaalKopen.nl Hondenpoepbord.nl Veiligheidsbord.nl Verkeersbord.be VerkeersspiegelKopen.nl

Informatie over reflecterende folie

Reflecterende folie kopen

Klasse 3: de maximale reflectie

Klasse III is een unieke zelfklevende, duurzame, hoogwaardige retro-reflecterende folie speciaal ontwikkeld voor gebruik op verkeersborden, bewegwijzering, waarschuwingsborden, straatnaamborden, bebakening etc. Het functioneert optimaal op zowel lange als korte afstand en kenmerkt zich door een zeer hoog helderheidsniveau. Het retro-reflectie systeem bestaat uit microprisma’s die afgedekt zijn door een heldere en uiterst duurzame toplaag.

Avery_3_wit
Avery_3_detail
Klasse 3 

Reflecterendheid: maximaal
Zichtbaarheid ¹: uitstekend
Duurzaamheid ²: 15 jaar & langer
Buigbaar/flexibel ³: redelijk in één richting

AV_3_GG

AV_3_G

Klasse 3 met extra attentiewaarde

Klasse 3 is eveneens beschikbaar in een fluorescerende uitvoering waar pigmenten in de toplaag zijn toegevoegd wat onzichtbaar UV-licht omzet in zichtbare kleuren. Met deze folie ook overdag extra attentiewaarde!

 

LET OP! Op deze folie kan niet elke kleur (bijvoorbeeld blauw en wit) geprint worden. Het kan dus voorkomen dat er onderdelen geplakt moeten worden (laag op laag). 

Klasse 1 (minimaal)

Klasse I (glasparelfolie) is een zelfklevende duurzame, retroreflecterende folie voor gebruik op verkeersborden, waarschuwingsborden, straatnaamborden en dergelijke. Het retroreflectie systeem bestaat uit glaspareltjes, ingebed in een kunststof en afgedekt door een gladde toplaag. reflecterend : minimaal

3M_1
3M_1_detail
Klasse 1

Reflecterendheid: minimaal
Zichtbaarheid ¹: redelijk/goed
Duurzaamheid ²: 7,5 jaar
Buigbaar/flexibel ³: goed in één richting

Klasse 2

Klasse II folie is een zelfklevende, duurzame, hoogwaardige retro-reflecterende folie speciaal ontwikkeld voor gebruik op verkeersborden, straatnaamborden, bewegwijzering, waarschuwingsborden en tijdelijke bebakening. Zelfs bij regen of ’s nachts blijft de folie sterk reflecteren.

Avery_2_wit
Avery_2_detail
Klasse 2

Reflecterendheid: standaard
Zichtbaarheid ¹: goed
Duurzaamheid ²: 10 jaar
Buigbaar/flexibel ³: redelijk in één richting

 

 


Toelichting eigenschappen

 1. Zichtbaarheid is algemene functionaliteit, zowel overdag als in nachtsituatie.
 2. De folie met behulp van een zachte borstel of spons reinigen met lauw water voorzien van een schoonmaakmiddel. Tenslotte met water afspoelen. Het reinigingsmiddel moet niet-schurend zijn en mag geen sterke oplosmiddelen bevatten.
 3. Voor het plakken om ronde vormen is de mate van buigbaarheid van belang zonder dat de prisma’s beschadigd raken.

Fabricagemerktekens kunnen zichtbaar zijn

stootlijn

De fabricage van de microprismatische folies brengt met zich mee dat dunne witte lijnen en CE keurmerkjes en logo's in de folie kunnen verschijnen (zie figuur). Deze lijnen en tekens komen soms voor in de breedte en lengte van de rol. Ze kunnen zichtbaar zijn in het licht van de werkplaats, maar zijn zowel overdag als ’s nachts (in het licht van de koplampen) nauwelijks zichtbaar, en hebben geen negatief effect op de werking van de folie.